Kalknagel (schimmel)

kalknagelEen (schimmel) kalknagel is een door een infectie aangetaste nagel. Deze schimmelinfectie wordt ook wel kalknagel genoemd. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros.
De infectie kan ontstaan door:
Een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna); Een warm en vochtig klimaat , beschadiging van de nagel slechte doorbloeding van de voeten. Het is een veel voorkomende aandoening. Meestal betreft het de teennagels, vooral van de grote tenen. Maar ook de vingernagels kunnen aangetast zijn.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de hardnekkigheid van de schimmel, wij adviseren minimaal 3 behandelingen af te nemen voor het beoogde resultaat.
Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer gezond is.
Acht maanden na de start van de behandeling wordt tijdens een controle bekeken welk effect de laserbehandeling heeft gehad.

Hoe weet u of u een schimmel/kalknagel heeft

De behandelaar wil allereerst vaststellen of er inderdaad een schimmelinfectie van de nagels is.
Als u al zeker weet dat u schimmelnagels heeft, kunt u ook meteen een afspraak maken bij ons.

Instructies voor de behandeling

U heeft eerst een intakegesprek mocht u meteen een behandeling afnemen zijn de volgende instructies van toepassing:

U zorgt dat uw voeten schoon zijn uw nagels kort geknipt, u heeft geen nagellak of een medische zalf of andere zalf op uw nagels.
Voorafgaand aan de behandeling dient u met uw pedicure een afspraak te maken om de nagels dun te slijpen en zo kort mogelijk te laten knippen.
U neemt naar uw afspraak schone kousen mee. U mag alleen nog kousen dragen die op 60 graden gewassen kunnen worden! Geen wollen sokken meer. Alleen in 60 graden was gaat de schimmel dood.
Bestrooi of spray de binnenkant van de sokken met schimmeldodende poeder of spray. Bestrooi of spray ook de binnenkant van uw schoenen. U blijft de schimmeldodende crème, druppels of spray gebruiken tot dat de schimmel uit uw nagels zijn. Deze is in de salon te koop.

Hoe werkt de behandeling?
Het kan zijn dat deze behandeling als oncomfortabel ervaren wordt. Door de behandeling verwarmt de nagel en gedurende de behandeling kan er een branderig gevoel ontstaan.
Bij impulselaser behandelen wij uw schimmelnagels minimaal 3 maal, 1 keer per 4 weken*.

Als u weer gezonde nagels heeft, is het van belang om nieuwe schimmelinfecties aan de voeten te voorkomen. Dit doet u door:
Uw voeten goed af te drogen, ook tussen uw tenen.

Slippers te dragen in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden

Krijgt u toch weer een schimmelinfectie, of heeft u mogelijk symptomen behandel deze dan met een daartoe voor geschreven crème .

 

*per persoon kan de uitkomst verschillen, we kunnen geen garanties geven.

Afspraak maken