pigmentvlekken, acne

De behandelingsmethode

Onder de koppen pigmentvlekken, sproeten, moedervlekken en ouderdoms vlekken staat de behandelmethode niet vermeld. Dit omdat deze vrijwel identiek aan elkaar zijn. Uw huid wordt belicht met IPL/E-light door middel van de gekozen filterkop en instelling voor het behandelende gebied. Uw huidprobleem zal hierdoor verwijderen. Tijdens het intake gesprek gaan wij verder in op uw probleemzone en de behandelmogelijkheden. Het is vrijwel onmogelijk om dit allemaal te verwoorden in een website. Als u twijfelt over een behandeling en zou graag meer willen weten, neemt u gerust contact op via ons contactformulier of telefoon. U kunt ook om een intake gesprek vragen, deze is geheel gratis en verplicht u tot niets. 

 Pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken of zonnevlekken genoemd. Deze komen veelal voor in het gezicht of op armen, benen en handen. Deze kunnen makkelijk verwijderd worden door middel van o.a laser, IPL, E-light. De belangrijkste veroorzaker van deze vlekken in huidpigment is melanine. Dit is een donkerbruine kleurstof die door bepaalde huidcellen wordt gemaakt in de bovenste huidlaag. Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en sproeten komen bij iedereen voor. Door zonlicht wordt de aanmaak van melanine verhoogd en ontstaan er bruine verkleuringen van de huid. Soms zijn deze verkleuringen niet mooi en onregelmatig. Er ontstaan vlekken die donkerder zijn dan de omliggende huid. Maar ook mensen die nooit in de zon komen kunnen last hebben van pigmentvlekken. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, ontstekingen van de huid, erfelijke factoren en zwangerschap (zwangerschapsmasker). Bij ouderdomsvlekken is de verdeling van het pigment verstoord waardoor er vaak grote en storende vlekken ontstaan op plekken die veel aan zonlicht bloot gesteld zijn met name op handen en in het gezicht.

Acne

Acne is een term die gebruikt wordt voor de op/afgesloten poriën in de huid(mee-eters en wittekoppen), puistjes en cysten die verschijnen op vele delen van het lichaam inclusief het gezicht, hals, borst, rug, billen, schouders en zelfs de benen en bovenarmen. Acne is niet beperkt tot een leeftijdsgroep; al komt het het meest voor bij tieners, volwassenen in hun jaren twintig tot veertig krijgen vaak acne. Acne is niet gevaarlijk voor uw gezondheid, maar het kan schokkend en ontsierend zijn. Bij ernstige acne kan het leiden tot ernstige en blijvende littekens. Ook minder ernstige gevallen kan leiden tot littekenvorming.

Door uw acne te laten behandelen met IPL/E-light worden door middel van de licht pulsen op het te behandelen gebied de bacteriën (de veroorzakers van het acne probleem) vernietigd. De productie van talg zal ook worden verminderd door het krimpen van de talgklier. Dit bevordert de verwijdering van uw acne en resulteert in een gezonde huid.

 

Afspraak maken